pühapäev, 24. jaanuar 2010

Reformierakond on loobumas 500 töökohast

Homme läheb jälle edasi jant elektrituru seadusega, mille lugemise parlamendis on Reformierakond pidurdanud. Põhjused on kummalised - näiteks nõuab Reformierakond elektrituru seadusesse tehtud muudatusettepanekus, et biomassi, ehk siis puitu, ei tohiks enam Eesti Energia kateldesse saata.

Ootamatu on see ettepanek seetõttu, et alles eelmisel aastal valitsuse, eelkõige keskkonnaminister Tamkivi heakskiidul, selle võimaluse Eesti Energiale tekitasime.

Üheks eesmärgiks oli töökohtade loomine, ajal, mil Eesti inimeste kõige suurem mure on tööpuudus.

Riigimetsa Majandamise Keskus juba teatas (Puidukasutus elektritootmises on loonud kuni 500 töökohta, BNS 21. jaanuar), et Reformierakonna muudatusettepanek kaotaks 500 töökohta. Reformierakonnal ei ole enam küll võimalik töökohtade loomisest rääkida, millest iseensesest on kahju, kuna uued töökohad peaksid olema selle valitsuse eesmärk.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Margus, Sul on õigus, aga sa eksid!
1. Tulevane elektrituruseadus jätab võimaluse lahti eesti tuumajaamale. Kahe kiviploki ja puudepõletamise toetus teeb tasuvusebarjääri väga kõrgeks ja alternatiiviks jääb ainult elektri import. See ei ole teab, mis energiajulgeolek. Puude põletamine majandluslikult tasuvana on veidrus, mingi kliimahüsteeria veidrus, mis läheb üle, ilmselt...
2. 500 töökoha kaotamine tähendab eelneva punkti valguses enama kui 2000 töökoha loomist, sest ehitus ja opereerimine hõlvab inimesi. Mõistliku hinnaga elekter annab töövõimalusi, aga hoopis rohkematele, kaasaarvatud neile 500-le...