neljapäev, 6. jaanuar 2011

Mul on ettepanek

Lugedes kurb-haledat uudist Keskerakonna "Tõekomisjoni" komejandi tulemuste kohta tuli tunne, et ega ei jõua kaua seda piinlikku ja kogu Eesti poliitikat häbistavat jama taluda.

Ja selle võimendamisel ei ole väike osa ka meedial. Miks peab Eesti inimene vaatama Rahvusringhäälingust Venemaa mõjuagendi vassivat intervjuud vana-aasta õhtul enne presidendi kõnet ja selle kõik oma taskust maksudega kinni maksma?

Mul on ettepanek:
Kõik need, kes arvavad, et Eesti rahvusriik on parim lahendus meie kultuuri, keele ja rahvuse püsimiseks, võiksid leppida kokku igasuguse koostöö vältimiseks nendega, kes seda ohustavad.

Võiks sõlmida kokkuleppe, et Edgar Savisaare ja tema käsilastega Keskerakonnast mingit koostööd ei tehta. Kokkuleppe reaalse täitmise tagab see, kui kõik sellega liitunud lihtsalt ignoreerivad Edgar Savisaart ja tema käsilasi.

Eesti ei ole enesestmõistetav asi. Selle säilimise nimel tuleb iga päev tööd teha, kuna väikese rahvaoma riik on maailmas erand, mitte reegel.

Tuleks lihtsalt meelde tuletada, mis Eestiga juhtus 1940. aastal. Kui Edgar Savisaar oleks sellisel hetkel võimul, astuks Eesti suure tõenäosusega uuesti "vabatahtlikult" NSVLiidu sõbralikku perre ja meie rahvusriigil oleks kriips peal, lubjavildid jalas ning kirbud seljas.

Selle ühiskondliku lepingu sõlmimiseks ei pea hakkama midagi alla kirjutama, vaid igaüks võiks selle enda jaoks ise ära otsustada. Kuigi ka praegu on kindel, et Edgar Savisaarest ei saa enam kunagi peaministrit, ministrit või presidenti, võiks sellise leppe siiski sõlmida.

Võibolla saame siis oma eluga edasi minna ning valida demokraatlikud jõud järgmiseks neljaks aastaks meie rahva ja riigi probleeme lahendama.

3 kommentaari:

ans ütles ...

See on täielikult utoopia magavat vaenlast ei torgita ja pealegi pole sellel mingit tõestus et Savisaar tegeles riigi reetmisega sama võib öelda et praegune valitsus on samamoodi riiki reetnud ning euroopale maha parseldanud,seda saab ainult otsustada rahvas selle heakskiitu rahvahääletuse teel ..
Parem oleks ikkagi teha koostööd vaenlastega nii nagu siin seda asja nim.Nemad õpiksid meilt midagi ja meie neilt,hiljem Venemaa niikuinii kuulub siin eurotsooni alla ja teha pole midAGI.Venemaa ei ole enam see riik mis varem,niikaua kui siin venemaa ähvardab või muud mula ajab siis kartapole veel vaja.Aga kui ta enam ei kritiseeri siis asi juba läheb sitaks.
Vaenlased tuleb meelitades endapoole võita aga mitte ignoreerida...

Gambit ütles ...

"Tuleks lihtsalt meelde tuletada, mis Eestiga juhtus 1940. aastal. Kui Edgar Savisaar oleks sellisel hetkel võimul, astuks Eesti suure tõenäosusega uuesti "vabatahtlikult" NSV Liidu sõbralikku perre ja meie rahvusriigil oleks kriips peal, lubjavildid jalas ning kirbud seljas"

Ilmselt Margus Tsahkna puudus koolist kui õpetati Eesti Vabariigi lähiajalugu. Margus oli siis 12 aastat vana kui meie seisime Savisaarega Balti ketis.

Kui Savisaar ei aja Venemaaga konfrontatsiooni poliitikat seega tuleb tembeldada riigireeturiks?!
Vihast kantud, nõme kirjutis. Ja häbi sul ei ole!

Jaak ütles ...

Tunnen kaasa hr. Tsahkna! Sind ka kari kesikuid rünnanud!!
Selge see, et Edgariga oleks Eesti 1940 vabatahtlikult NSV astunud!!