kolmapäev, 8. juuni 2011

Savisaare ideoloogiline pankrott

Savisaare tänane otsus kaotada Tallinnas kodualune maamaks näitab, et IRLi poolt algatatud ja riigikogus menetluses olev kodualuse maamaksu kaotamise seadus surus ta vastu seina. Savisaar tunnistas täna ise, et tema enda poolt kehtestatud ebainimlikult kõrge kodude maamaks tõstab inimeste kodukulusid ja ta peab selle kaotama. Alles mõni päev tagasi olid keskerakondlased hoopis teist meelt, kinnitades, et kodualune maamaks on vajalik ja hea. Seepärast võib öelda, et Savisaar tunnistas ka oma ideoloogilist pankrotti, mis on hea, eriti koduomanikele.

Meie aga võtame kodualuse maamaksu vabastamise seaduse riigikogus vastu, kuna ka väljaspool Tallinnat elavad koduomanikud loodavad sellele. Ja meil ei ole mingit garantiid, et kui seda seadust vastu ei võeta, kehtestab Savisaar kodude maksustamise uuesti.

4 kommentaari:

Brit ütles ...

Pankrot on eesti keeles lõpust ühe t-ga.

Valev Laube ütles ...

Hea uudis, kuid närvi ajab see poliitikute üksteise võistlemine ja ärategemine. Mis siis, et Savisaar tunnistas oma viga, sel korral? Kas see on siis teistele kohe rõõmusõnumiks, et vastane on nüüd murtud ja nüüd võib riigi hooletusse jätta.

Sooviksin, et iga poliitik seisaks enda ideoloogiate eest ja ei peaks jooksuvõistlust teistega. Muidugi on väike konkureerimine hea, kuid vähemalt võiks lõpetada see rõõmustamine ja mõnitamine teise ideoloogiate ja kukkumiste üle.

Kas tema maailmavaade on siis kuidagi halvem, kuid sinu oma. Ka temal on õigus oma vaadete propageerimisele ja vihale ajab, kuid opponendid seda maha teevad. Tehke ise paremini ja seiske riigi, mitte konkurentsiredeli aste eest.

Valev Laube ütles ...

Pealkiri häirib kõige rohkem. Peakiri peaks olema midagi maamaksu kaotamisega seonduvat, mitte opponendi valvustav.

Kaupo ütles ...

Aga mida arvata öisest alkoholi müügi piirangust? Kas ka selle peaks kaotama? Baaridest saab ju niigi 24/7 joogid kätte ning olemas on ka www.alkolaenutus.ee teenused ning erinevad viinataksod ja alkotaksod?!