pühapäev, 19. september 2010

Muulil tuleb hakata harjuma, et poliitikud räägivad inimestega otse

Tundub, et Kalle Muuli viha peamiseks ajendiks on IRLi olemasolu ja meie poliitika, mitte praegu käiv küsitlus või vorm, milles me valijate poole pöördume.

Täna toimuvad Rootsis parlamendivalimised, kus otsesuhtlus valijatega ja nendelt oma ideedele tagasiside küsimine on loomulikum kui igal hommikul ilmuvad ajalehed.

Kalle Muuli, kes nimetab ennast osalusdemokraatia eest seisjaks, nimetab aga inimeste kuulamist ja küsitlust "madalale langemiseks" ning otsesuhtlust valijatega hoopis nende tüütamiseks. See näitab, et teda vihastab ühtmoodi nii
poliitikute võõrandumine rahvast kui ka konkreetsed sammud selle võõrandumise vähendamiseks. Õigemini on tema viha põhjused ilmselt hoopis mujal.

Kordan:

1. IRLi üleriigilise küsitluse ja tuhandete silmast-silma
kuulamiskohtumiste sihiks on saada inimestelt ideid oma
valitsemisprogrammi. Kõige olulisemad on avatud küsimused peamise
probleemi ja ärategemist vajava idee kohta, mida nimetada suunatuteks
on selge vale.

2. IRL usub üheselt otsesuhtlusse valijatega. IRL peab tähtsaks enne
inimesi kuulata ja alles siis ise rääkida ning lubada.

3. IRLii küsitlusele vastajad võivad soovi korral valida endale
erakonna meene, kuid sellest võib ka loobuda. Samuti on inimese enda
valik, kas ta soovib meile oma isikuandmeid anda või mitte. Ei meened
ega isikuandmed pole küsitluse eesmärk.

Ja lõpetuseks - IRL kavatseb poliitikale veidi teist moodi läheneda,
nagu Muuli arvab. Meie leiame, et inimeste arvamust peab küsima ning
seda ka arvestama. Meie kavatseme inimestega rääkida. NIi et Muuli
võiks sellega juba ette harjuma hakata.

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Dude, miks te seda siis varem teinud ei ole ja nüüd enne valimisi teete? Wtf?

Ahti Randmere ütles ...

Kuna tegemist on ilmselgelt ühe kevadiste riigikogu valimiste kampaania elemendiga, siis tekib mõistlikul inimesel ja eriti erakonna liikmel küsimus, miks otsustati just sellise kampaaniavormi kasuks, kuna see on ilmselgelt väga kallis vorm ja ilmselt oleks leidunud sama efektiivseid, kuid tunduvalt odavamaid lahendusi uute ideede saamiseks? Tegelikult oleks aga täiesti piisanud ka sellest, kui oleks pöördutud erakonna liikmete poole ja seda kasvõi sellekski, et erakond koomast üles äratada. Jääb mulje, et selle kampaania eesmärk ei ole üldse mitte uute ideede genereerimine, vaid lihtsalt maine kujundamine seeläbi, et justkui huvitutaks rahva arvamusest.

Gambit ütles ...

"....tuhandete silmast-silma kuulamiskohtumiste sihiks on saada inimestelt ideid oma
valitsemisprogrammi..."
seega IRL-l omal ideid pole, et tuleb nagu pealt kuulata, laenuks hankida? Seda on juba tähele pandud. Käib võidujooks „medalitele” - kes tõstis toimetulekutoetust, kes külmutab sügavamalt palku. Mart Laar pani elektrihinnale tõkkepuu ette – selle kõige nimi on ju p o p u l i s m! Kus oli IRL-i seisukohad kui tankistist Maripuu uue TLS välja käis? Elame interneti ajastul- kõik on tagantjärele loetav. IRL: „ .... uues seaduses on mõistlikke sätteid nii töötajate kaitse suurendamiseks kui tööandjate koormuse leevendamiseks.” !?!

...ja veel, kui ikka ukselt-uksele ja näost-näkku kampaaniaks läheb, siis soetage mõned komplektid hoki puurivahi varustust – rahval on tõesti siiber ja kõigil pole närvid enam ammugi enam need...

Jõudu ja ohutut otsedemokraatiat

Valija maalt