teisipäev, 9. november 2010

Kesikud blokivad eelarve oma palgatõusu saavutamiseks?

Riigikogu rahanduskomisjon saatis täna teiselel lugemisele 2011. aasta riigieelarve ja vaatas läbi 124 laekunud parandusettepanekut. Nagu koalitsioonis otsustatud, sai toetuse ettepanek kehtestada toiemetuleku piiriks 1200 krooni. Selle poolt olid kõik erakonnad ja tundub, et see jääb ka ainukeseks konsensuslikuks otsuseks selle eelarve menetluses.

Sellepeale on Keskerakond teatanud, et blokeerib eelarve vastuvõtmise ööistungitega!

Võibolla on põhjuseks otsus külmutada jätkuvalt presidendi, riigikogu liikmete ja tsiste kõrgete riigiametnike palgad, mis kehtiva seaduse järgi oleks mõnel juhul alates märtsist palku tõstnud pea 30%. Ajal, kui paljud on töötud ning palgad on vähenenud üle 20%, oleks sellise palgatõusu vastuvõtmine inimestele näkku sülitamine.
Tundus, et keegi ei saa palkade külmutamise ettepanekule vastu olla kuid pidin oma üllatuseks eksima. Keskerakond ei toeta palkade külmutamist! Veelgi enam, nad lubavad alustada uuesti ööistungitega, et järgmise aasta eelarve menetlust võimalikult palju takistada. Tundub, et see palkade teema on nii oluline, et Lengi nälgitud kuu ja valitsusliidult palutud toimetuleku piiri tõstmine 1200 kroonini neid tegelikult ei huvita.

Või vihastas kesikuid see, et rahanduskomisjon ei toetanud nende kümneid häälteostmiseks mõeldud valimiseelseid katuserahasid, millised ettepanekud nende poolt laekusid?

Kõige iseloomulikum oli võibolla ettepanek ninasarviku puuri rahastamiseks, mis sisuliselt on kindlasti vajalik aga sümboolselt halenaljakas.

2 kommentaari:

Kadri Simson ütles ...

Margus, kas häbi ei ole sellist valet oma nime all kirjutada?

Keskerakonna muudatusettepanekud sisaldasid:
linnade ja valdade tulubaasi taastamist.
Põllumeeste poolt kasutatava aktsiisi alandamist (mäletad, selle tõstsite aasta tagasi karistuseks põllumeeste meeleavalduse eest Toompeal)
Koolitoidu toetust (toiduainete hinnad, kui oled märganud, on tõusnud ja 2 aasta taguse summa külmutamisega ei saa euro-hindadega enam lapsi toita)
Politseinike ja päästjate palkate taastamist.
Eurorahastuse kaasfinantseerimise tagamist omavalitsustele.
Muide, mitmete muudatusettepanekute katteallikaks oli just see sama riigikogu liikmete palgaraha, ehk palkade alandamine oleks läinud meie nägemuses linnadele ja valdadele, teie nägemuses aga valitsuse reservi.

parimat,
Kadri

Gambit ütles ...

Härra Tsahkna!
Lõpuks ometi! Inimene kirjutab vastavalt oma rikutuse tasemele.
Aga valetamist peate veel tõsiselt harjutama.
Paar soovitust:
- püüdke ise kah uskuda seda mida väidate
- meedias esinemist harjutage kodus peegli ees (sellest vahelejäänud moosivarga ilmest tuleks vabaneda)
Valimisteni on aega veel terve vagun! Otsige, googeldage - kindlasti leiate nõuandeid kuidas oma renomeed valijate hulgas parandada!

Jõudu ja edu!
Valija maalt