esmaspäev, 15. november 2010

Reformi põhiteema ei ole enam majandus

Reformierakonna täna avalikustatud majandus- ja rahandusprogrammis ei ole midagi üllatavat. Head vanad lubadused, mis viimase nelja aasta jooksul on jäänud täitmata. Kui varem oli majandus- ja rahanduspoliitika reformierakonna trump, siis Kallase lahkumise järel on see teema järjest tahaplaanile vajumas ja nendel valimistel langenud Reformierakonna tähelepanu keskmest.

Samas tuletaks meelde, et töötukindlustus makse on täna tõstetud 4,2%! Praegu hakkab riik kriisist väljuma ning selle maksu alandamine ei pea ootama valimisi vaid saab teha ka enne. Juhiks oma partnerite tähelepanu sellele, et töötukindlustusmaksu tõstmine nii kõrgele tasemele on nullinud Reformierakonna põhilise valimislubaduse - tulumaksu alandamise. Täna on Eesti tööjõu maksustamise tase liiga kõrge, et olla konkurentsivõimaline. Seetõttu tuleks seda kiiremas korras langemata hakata ja siin on Reformierakonnale juba täna valituses parnter olemas.

Mis on aga saanud sotsiaalmaksu ülempiiri seadmisega? See on teema, mida viimase kahe aasta jooksul oleme pidevalt kuulnud ja ka selles küsimuses ei ole IRLil erimeelsusi, teeme ära!

Võibolla lisaks ühe teema, mida oleks tahtnud Reformierakonna valimislubadustes näha. Kuna noorte töötuse probleem on meil kõige tõsisem, siis tuleks nendele tööandjatele rakendada näiteks kaheaastast sotsiaalmaksu vabastust või alandust, kes noore inimese jaoks töökoha loob.

Kokkuvõteks tuleb öelda, et kui Reformierakonna programmist saaks tehtud töötukindlustusmakse alandamine kriisieelsele ajale, oleks ka juba kõva sõna. Selleks on meie toetus olemas.

Kommentaare ei ole: